Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bilden tagen ur en fågelbok




VACKRA FÅGLAR

 

idag såg jag inte bara en

eller två av den vackra

bofinken

 

min altan var full av dessa

fåglar, såg ut att vara väldig

hungriga

 

dom åt och åt körde bort alla

andra fåglar som försökte ta

för sig av maten som fanns

 

så plötsligt försvann alla bofinkar

som dom blivit skrämda av något

då tordes den lilla blåmesen komma

fram och förse sig med lite mat

 

men så plötsligt var bofinkarna

tillbaka, dom kanske blev skrämda

av alla katter som smyger runt och

vill försöka ta en fågel

 

så flög dom skrämda iväg igen, den

här gången såg jag vad som skrämt

dom, det satt en hel flock med vackra

bergfinkar och försåg sig av maten

 

var bofinkarna många, så var bergfinkarna

ännu fler och en aning större, så det var

kanske därför bofinkarna höll sig borta

när bergfinkarna var i antågande

 

bofinken är vacker men bergfinken

med sina många vackra färger är ljuvliga

att se, jag är så glad att jag fick se dom

denna tidiga torsdagsmorgon

 

 

 

anits 5 april 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-04-06 00:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fin och levande beskrivning.
2012-04-07

    Birgersdotter VIP
vackert med alla fåglar
2012-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Fåglar är fantastiska Guds skapelser.
Väldigt fin fågel på bilden.
2012-04-06

    ej medlem längre
Fåglarna vid huset där jag bor har nästan försvunnit. Men en skata var här i fjol å några gråsparvar. Fint berättat i din dikt om fåglarna å hj tack för fin kritik!Tack Birre
2012-04-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP