Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänk vad solen skänker glädje




EN LJUS MORGON

 

 

 

morgonen är ljus, hon ser det

genast när hon vaknar

 

ljuset tränger in genom persiennens

springor, hon går upp, drar upp

persiennen

 

där utanför hennes fönster, lyser

solen, hon blir glad trots att

tröttheten ännu finns kvar

 

solen ger henne glädje, idag tänker

hon, idag blir det en promenad

 

så många dagar med regn och kyla

så lyser solen äntligen får henne att

le, drömma om en promenad i solen

 

hon gör sig en kaffe, tar koppen med

det varma kaffet, ser ut över nejden

ser att nu är snöhögarna borta

 

regnet har gjort sitt, tog med sig snön

så nu är gräsmattorna gröna, det är vår

visst är det vår även inom sig känner

hon, att våren är här

 

tänk vad en ljus och solig morgon

kan lätta upp sinnet, få glädjen att

spira när våren äntligen är här

 

 

 

 

anits 12 april 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-04-12 09:02



Bookmark and Share


  Maria T
Blåsipporna vänder också
sina ansikten mot solen
2012-04-15

    Birgersdotter VIP
Javisst
2012-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen skönt med omslag i väderleken.
2012-04-12

  Bibbi VIP
Min känsla också idag.
2012-04-12

  Eva Helene VIP
Javisst, och din text förstärker ljuset!
2012-04-12

  Alva Johnsson VIP
Precis så kände jag det också nu på morgonen.
Samma underbara sol lyser på oss alla.
2012-04-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP