Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




EN RÖD DAG

 

söndag, en röd dag

som jag inte kommer

överens med

 

den här söndagen

tar jag vara på det

goda råd jag fått

 

så när jag vaknar

tvättar sömnen ur

ögonen dricker mitt

kaffe, äter frukost

 

läser några rader i

boken som ligger

framför mig på

köksbordet

 

polckar av bordet

diskar det som finns

lämnade kvar disken

efter middagen igår

 

när det är gjort, är

det dags att stoppa

i den tvätt som finns

i tvättmaskinen

 

blommorna behöver

både vatten och näring

pratar med dom gör jag

tycker inte om att orkideerna

börjar se så ledsna ut

 

när blommorna fått vatten

sätter jag mig en stund

läser några rader, hör

hur en bil rusar motorn

utanför mitt fönster

 

tvättmaskinen är färdig

hänger upp tvätten det

är underbart med en

egen tvättmaskin

 

molnen tornar upp

sig på himlen det ser

ut att kunna bli regn

dags att ta en promenad

få lite frisk luft innan

regnet kommer

 

så jag klär på mig, går

ut, det blåser är inte lika

skönt som det såg ut, står

en stund, undrar vilken

väg jag ska ta idag

 

bestämmer mig för att

ta vägen förbi skolan

går inte där så ofta, det

finns alltid något nytt

att upptäcka

 

jag vet inte vad det beror

på, benen gör så ont men

jag fortsätter min promenad

med förhoppning att värken

ska ge med sig

 

det gör den inte, det blir

ändå en promenad, några

foton blir det också, innan

jag börjar gå hemåt

 

det blåste kallt jag blev frusen

så gott var det med en varm

kopp kaffe, trött som jag var

tog jag fram en film, satte mig

i soffan för att se den

 

blev trött så jag la mig ner

såg inte mycket av filmen

sov av och till, när filmen

var slut reste jag mig ur

soffan

 

tittade ut genom fönstret

såg att det regnade redan

hade stora vattenpölar

bildats på vägen

 

dags att laga middag

aldrig roligt att laga

till mig själv jag gör

det ändå varje dag

inte värt att fuska

 

så till middag denna

söndag blev det lax

med spenat och en

grönsallad

 

så har ännu en söndag

en röd dag gått sin gilla

gång, lång det har den

varit imorgon är det

vardag igen

 

 

anits 15 april 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-04-16 00:26



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Fin vardagsberättelse, tack för att Du delar med Dig, ur Din dag och med Dina fina kort.
2012-04-17

  Bibbi VIP
Tack för Din lägesrapport!
2012-04-16

  Anya VIP
Som en dagboksanteckning med mycket innehåll.
2012-04-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP