Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Snö och vinter vitt

 

 

innan jag släckte lampan

igår kväll såg jag ut genom

fönstret

 

såg hur regnet föll mot marken

det var mörkt och svart

 

i morgonens gryning när jag

drog upp persiennen såg ut

genom fönstret

 

så möttes jag av ett landskap

som var vitt, snön vräkte ner

 

så idag blir det att ta på

vinterskorna igen, bilen

den får stå

 

den fick på sina sommardäck

i fredags så den törs jag inte

ta idag

 

våren har kommit av sig

fåglarna låter maten på

fågelbordet sig väl smaka

 

snart ska jag gå ut i den

vinter som kommit tillbaka

med förhoppning att bussgatan

är plogad och fri från snö

 

 

anits 16 april 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-04-16 09:13



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Jo, det är växlande aprilväder. Vintern rasar åter in bland våra fjällar. Passande vackert vintermotiv.
2012-04-17

  M M Mannheim VIP
Ingen kan som du beksriva naturen och årets gång så poetiskt som du kan! Stor kram till dig!
2012-04-16

    Birgersdotter VIP
Aprilväder...
2012-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Förbannelse över snön!
2012-04-16

  Bibbi VIP
Ja, så hit och dit det är med vädret i år...
2012-04-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP