Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto idag 3 maj 2012




Sångarglädje

 

 

att få dela en måltid med andra

det känns för mig som en gåva

 

sitter ensam vid middagsbordet

det gör jag för det mesta, ibland

händer det att jag hamnar med

min tallrik framför teven

 

numera sker det inte så ofta

har lärt mig med åren, att det

bästa är att sitta vid köksbordet

ha en bok bredvid, läsa några

rader, eller ha ett korsord så

känns det inte så ensamt

 

att kunna mötas i församlingshemmet

på sopplunch, sitta tillsammans

med andra som annars många gånger

sitter ensamma med sin tallrik, det

är värt så mycket

 

att sen få lyssna till musik, och att

själv få sjunga med, det är en lycka

som är så stor, för mig som inte fick

vara med på musiklektionerna i skolan

är det så befriande att få sjunga med

 

nu är det ingen som stänger mig ute

jag får vara med, men jag har svårt

att glömma tiden, när dörren stängdes

bakom mig och jag hörde hur dom

andra sjöng

 

om det hänt idag hade jag gått

därifrån, för att aldrig komma

tillbaka

 

snällt satt jag där på bänken

utanför musikrummet, lyssnade

till sångarglädjen därinne, minns

och kan känna än idag hur ont det

det gjorde i mig

 

 

anits 3 maj 2012

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-03 23:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle vara glad om jag någon enda gång fick vara ifred.
2012-05-04

  Eva Helene VIP
Gläder mig åt din nyfunna glädje i sången och musiken samtidigt som jag blir så ledsen när jag hör om grymheten i att stänga ute ett barn från detta!
2012-05-04

  Bibbi VIP
Fasansfullt att stänga ute någon från sång och musik. Otroligt att det fick hända. Allt var då inte bättre förr.
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP