Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

talgoxar är också vackra fåglar




TALGOXARNA

 

 

det finns ännu lite mat kvar

vid fågelbordet

 

tycker om att se när dom

olika fåglarna förser sig med

det som finns

 

ser på talgoxen som sitter

och väntar på sin tur den

verkar inte ha bråttom

 

sitter där på planket bakom

fågelbordet vickar fram och

tillbaka på sitt huvud

 

så är det plötsligt tomt

då flyger talgoxen ner förser

sig med solrosfrön

 

så hör jag och ser en talgoxe till

som sitter på planket framför mig

 

då får jag se något

som jag aldrig tidigare sett

talgoxen som suttit på fågelbordet

flyger fram till den andra talgoxen

och ger den det som den har

i näbben

 

den som fått maten flyger iväg

men är strax tillbaka

sitter på samma plats

ser ut att vänta på mer mat

och det kommer mera

 

jag undrar för mig själv

tänker

kan talgoxarna redan ha fått

ungar?

 

 

anits 20 maj 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-20 15:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vilken fantastisk berättelse.
2012-05-21

    Madeleine Ågren (Maduska)
Fint beskriven iakttagelse! Rörande med matningen.
2012-05-21

  aol
kan det va en fjolårsunge,
2012-05-20

  ULJO
Rogivande för själen med fåglar
2012-05-20

  Anya VIP
En fin naturbild bjuds jag på. Jaa talgoxen är fin.
2012-05-20

    Ken Cassel
Jättebra Stina!:))

Själv så undrar jag bara vart alla gråsparvarna har tagit vägen

En gång i tiden så bara kryllade det utav dem...

Kramar!
2012-05-20

  Eva Helene VIP
Fint att du delar med dig!
2012-05-20

  Ljusletaren
Jepp tror också att den kan ha fått ungar.
Mysig iakttagelse /kram
2012-05-20

  ResenärGenomLivet
Jag tror att de kan ha fått ungar. Det piper under våra takpannor också. Mysigt med fåglar och allt annat liv. Fint beskrivet.
2012-05-20

    ej medlem längre
Fint skrivet å kärleksfullt om våra fåglar. Har bara sparvar å skator på min innergård i stan, men jag vill mata alla!Tack Birre
2012-05-20

    Birgersdotter VIP
Ja de är vackra
2012-05-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP