Det trodde ni inte, va?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det trodde ni inte, va?




APTIT PÅ AMERIKA

jag har aptit på amerika

aptit på USA

på filmerna och låtarna

som får mig att må bra

jag dränker mina sorger

i deras komedi

jag har aptit på amerika

ett märkligt sceneri

 

 

det finns en lockton

i sockervadd

och tuggummikultur

i alla utryck och åsikter

som aldrig sätts i bur

den vilda hungern

behärskar mig

tar över bit för bit

jag har aptit på amerika

en USA-aptit

 

 

 

man gav oss thunders

och iggy pop

ramones och joan jett

och kulturella impulser

som vi aldrig känt och sett

det är det glada och öppna

som en intressant kontrast

till alla isblock där många svenskar

faktiskt frusit fast

 

 

 

 

 

vi kanske kan sluta fred en dag

på mina villkor förstås

du skrämmande, skrymmande USA

du mångfärgade koloss

jag avskyr dina regeringar

och hatar din politik

men thumbs up för film och komedi

och all underbar musik!

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    20/5 2012

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-20 20:18



Bookmark and Share


    Blått som blod.
Riktigt bra!
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP