Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Pollen

 

 

ögonen rinner

jag nyser och nyser

jag kan gå in

stänga dörren

ta en till tablett

mot allergin

 

jag sitter kvar

njuter av den skira grönskan

lyssnar till fåglarnas alla sånger

 

ser hur talgoxarna

flyger fram och tillbaka

kryper under tegelpannorna

hör hur det piper

visst är det så

talgoxarna har fått ungar

 

jag njuter av våren

solen och värmen

som äntligen är här

 

vad gör det då

att ögon och näsa rinner

mina nysningar

skrämmer bort fåglarna

men bara för en kort stund

 

finns det något ljuvligare

än att få sitta ute

ta in allt det som

naturen ger

 

tänk att allt det vackra

som vi får njuta av

är alldeles gratis

 

 

anits 23 maj 2012

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-23 22:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gott att kunna njuta.
2012-05-30

    sajo
Vet så väl hur du har det med allergin har jobbigt själv med allergin och just nu är det bedrövligt. Fick inhalera idag då jag inte fick luft pga gräsklippning på jobbet och likaså hemma.

Men ändå så på något vis som du skriver så njuter man. Bra skrivet.
2012-05-24

  Anya VIP
En söt bild till fin text. Texten beskriver något svårt med lätta ord.
2012-05-24

  Eva Helene VIP
Ja, du får ta det onda med det goda . . . Fin text!
2012-05-24

  Larz Gustafsson VIP
"Gratis" av latinets "gratia", som betyder "nåd".
2012-05-24

  ULJO
Tänk att du kan skriva så behagligt om något bedrövligt
2012-05-23

  ResenärGenomLivet
Allergi är inte trevligt, men du skriver trevligt.
2012-05-23

    TORUS
Vad Fint!
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP