Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trovidskepelse eller vetenskapelse


En gång i tiden trodde man att jorden var rund bara för att man upplevde den så från rymden...

...men nu på 3000-talet så vet vi bättre. Vi vet att allt inte är vad det ser ut att vara och absolut inte vad observatören tror och antar att det skulle kunna vara eller föreställa sig att det skulle kunna vara.
Nej, vi har gått ifrån tron och vetenskapen och äntligen nått det verkliga och sanna...
Nämligen Skapet. Ja, just det skapet. Allt är skapet!

Och är det icke skapet är det bara trovidskepelse eller Vetenskapelse.

Skapet är den sanna läran. Skapet behöver inte ens någon observatör som föreställer sig det.
Skapet är det som är kvar när man tar bort hålet och fyller det med mellanrum...

Skapet är granne med kaos
och om Söndagarne dansar de polka i tomma rummet.

Och ingen ser olycklig ut.
Och alla har fått biljetter.
Fast någon varken hör eller ser...

För ingen föreställning
äger rum
I skapet.





Fri vers (Fri form) av Jaramald
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-24 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald