Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det blev bråttom igår morse




Sovmorgon

 

 

 

ser ut i den gryende morgonen

känner mig stressad

ett tillstånd jag inte tycker om

 

ser på klockan den går snabbt

denna morgon jag skyndar mig

så gott jag kan

 

jag visste i går kväll

när jag ställde väckarklockan

på byrån såg jag skulle bli tvungen

att gå upp när den ringde

 

allt det visste jag i går kväll

när jag släckte lampan

jag visste också att jag inte

fick lägga mig igen

och somna om

 

ändå så gjorde jag det

gick upp

stängde av väckarklockan

gick och la mig igen

 

bara en liten stund till

det var det jag sa till mig själv

ingen tanke på att

jag kunde somna om

 

somnade om det var precis 

det jag gjorde

fick bråttom när jag vaknade

såg att jag bara hade en timme

på mig innan jag skulle vara på

vårdcentralen

 

jag hann få i mig lite frukost

sen var det för mig

att ta det långa benet före

jag kom i tid

fick sitta en stund ta igen mig

 

imorgon hoppas jag

på ett lugnare uppvaknande

då har jag en tanke

att gå ensam genom skogen

till mina fyrfota vänner

glömma dagen idag

och få känna lugn och ro

 

 

anits 24 maj 2012

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-25 15:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2012-05-30

  ResenärGenomLivet
Hoppsan! Sådana dagar är inte roliga. Hoppas att morgondagen blir bättre.
2012-05-25

    ej medlem längre
Själv behöver jag bara ställa klockan när jag skall hämta tvätten...skönt!
2012-05-25

  Larz Gustafsson VIP
Man slappnar av på ett annat sätt när man vet att man inte behöver stiga upp en viss tid nästa dag.
2012-05-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP