Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




TRÄDGÅRDEN

 

 

 

vid en biltur för länge sedan

fann jag en trädgård övergiven

och förfallen, jag såg vackra färger

buskar där grenarna var röda

 

jag stannad ville se vad jag funnit

 långt därute i ödemarken, av huset

fanns bara murstocken kvar men

trädgården så underbart vackert

trots att den förfallit så mycket

 

jag gick runt tittade på allt det fanns

pioner i många färger, dom röda lyste

så vackert längst ner i den stora trädgården

rosa och vita stod nära där i det som

en gång varit en rabatt

 

mängder av rosor i många olika färger

rån riktigt mörkt röda till vita och gula

länge gick jag runt njöt av allt det jag

såg, någon med stort intresse för allt

det som växer måste en gång ha anlagt

en trädgård långt från allfarvägar så

djupt in i skogen

 

upptäckten av den övergivna trädgården

fick mig att känna lycka, undra vem som

en gång bott där, fått det att växa till en

vacker och underbar trädgård

 

när jag nu många år senare försökte

minnas platsen, hitta till den, som

jag också gjorde så hade murstocken

vittrat sönder, nu växte en endaste

vit liten ros på platsen, resten av den

gamla trädgården var täckt av sly

 

jag gick inte in bland allt sly stod vid

kanten tittade in över det som en gång

varit någons trädträdgård långt in i

skogen och från andra människors

hus och hem

 

 

anits 12 juli 2012

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-07-12 09:52



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fint skrivet...
2012-07-16

  Ljusletaren VIP
Skogen tar igen det som var lånat.
Du fick se det fina innan skogen ville ha igen allt.
Bra ordat/ kram
2012-07-15

  ULJO
Fint skaldat med vacker bild dessutom
2012-07-12

  tom boreland
många bottnar i din historia
2012-07-12

  Anya VIP
Påminner om den hemlighetsfulla trädgården.... Så fint skildrat!!!
2012-07-12

  ResenärGenomLivet
Fint beskrivet...man börjar själv undra vem som kunde ha bott där.
2012-07-12

  Bibbi VIP
Tack för en mycket fängslande berättelse!
2012-07-12

    Yarissa
Vilken härlig berättelse.
bra beskrivet
2012-07-12

    ej medlem längre
Odla, röj, ansa, klipp å böj. På minner mig om Wilifid Stinisens uppmaning att odla själen med omsorg......
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP