Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom

Kom, ska jag visa dig smärtan i mina händer
Hur blodet flöt ut vid dina slag
Hur hjärtat fick ett eko när kärleken försvann

Kom, ska jag visa dig min hjärna, ärrad av ditt språk
hur gevärskolven glänste så vackert av silver
Och där det innersta sprang ned med tafatta steg
och aldrig kom upp igen

Kom, ska jag visa dig tårar som torkat in i fönstret
Och endast åsyns en frostig vinterdag
Hur du försvann i dryckens dimma

Kom, ska jag visa dig regnbågens svartvita färger
du ristade in i mig den dagen då jag dog
Hur du låg och tog tills ingenting blev kvar

Kom, ska jag visa dig att gräset här
just här på min mark
är betydligt grönare än hos dig

Kom, kom ska jag visa dig




Fri vers av Anneli A
Läst 456 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-07-23 18:36



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Den människa skiter i sånt.
2020-01-08

  Quasimodo
Stark och berörande för smärtan, utsattheten och förtrycket!
2016-12-21

  Mfredrik VIP
Stark
2016-10-26

    ej medlem längre
härligt formulerat
2013-12-26

  KattenKin VIP
Fantastiskt.
2013-10-28

    ej medlem längre
"Kom, ska jag visa dig min hjärna, ärrad av ditt språk"
Oerhört bra formulerat.
2013-09-05

    ej medlem längre
Milde himmel,
vilken fruktansvärd kraftfull och målande text. Det råder ingen som helst tvivel om vad den stackars människan har råkat ut för.

Först vid de sista orden kan jag andas ut - förfärad över orden jag läst och bilderna de ger.

Du är en mästarinna med ord, det har jag nog sagt förut. Detta är en otroligt bra dikt och viktig.

Applåd och bokmärkt och med din tillåtelse vill jag sätta upp den på anslagstavlan här hemma. Alla borde få möjlighet att läsa den.




2012-08-22

  Anoo Niskanen VIP
Berörande och fint.
2012-07-29

  surface to air
Mycket berörande text och så vackert skriven trots allvaret i orden. Fint!
2012-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Anneli A