Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skugga av dig själv

Jag är en skugga av mig själv sa du
ledsen
besviken
trasig
och trampad på

du är ändå du
som en blomma
stukad men med krafter kvar

Den som skötte dig så illa
sårade med ord och svek

Du ska få
värme
kramar
vänliga ord

du får dina krafter åter
näring ur giftfri (j)ord
utan svek
utan kniv i din rygg

kvar i din skugga ett spöke
vilse i sig själv
fången i sitt mörker
aldrig mer fri
gråtande
för varje leende du bär
han tvingas höra
ditt otvungna skratt
medan han är fången i sitt svekfulla jag
lever du återigen
glad
lycklig
medan han aldrig kan förstå eller hitta
verklig glädje och lycka

kom ut i ljuset
lämna honom kvar
i sitt enfaldiga mörker
där hat och svek är hans enda sällskap
och just det.. han får stå ut med sig själv.

Du kommer stråla som en ny sol
ingen mer skugga av dig själv




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-04 22:45



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Tycker om denna, förmedlar svårigheter med ändå så hoppfullt
som att se ngn sträcka ut en hand till någon som verkligen behöver det.
2012-09-20

    ej medlem längre
Coming on strong.
2012-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP