Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Otrevligt

   

det ringer, känner inte igen numret

så jag svarar inte, då ringer det igen

samma nummer

 

då svarar jag mitt namn

i andra änden hör jag någon börja prata

 fort jag hör ingenting

 

så jag frågar vem det är, då säger hon

jag ringer från . . . börjar prata om vad

bra det hon vill sälja till mig

 

jag vill helst lägga på luren, men jag

det inte är inte på det humöret

vill höra vad hon säger när jag säger

nej

 

hon fortsätter att prata om sina lotter

till slut säger hon, jag tycker att du ska

slå till det gäller bara tvåhundra kronor

i månaden

 

igen och igen tjatar hon om samma sak

jag säger nej, visst vill du det fortsätter

hon igen, mitt nej gäller jag ändrar mig inte

varför det är vinst på var fjärde lott

 

jag förblir tyst en stund, det är ju så lite

pengar hör jag från andra änden av linjen

då blir jag irriterad för att hon inte lyssnat

och säger tvåhundra kronor är mycket

pengar för mig

 

då blir hon sur lägger på telefonen

med en smäll så det gör ont i örat

det fick hon gärna göra

 

 

 

anits 5 september 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-09-07 00:37



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Dom drar växlar på att man inte gärna lägger på i örat på folk och inte gärna ber någon dra åt helvete. Men det är tyvärr vad man måste lära sig göra.Bra skildrat!
2012-09-11

  erna frank
Precis som jag är du pensionär. Du har skrivit ner precis det jag skulle vilja göra många gånger.
Man blir förbaskad, det är sååå respektlöst. Bra att du också står på dig.
Heja!!
2012-09-11

  Lars Hedlin
Känns igen...Bra skrivet vännen
2012-09-11

    maija tuori

Igenkännande !Hur kan människor vara så envisa och otrevliga :=
2012-09-08

  ResenärGenomLivet
Det där har jag varit med om många gånger...dom är ofta så tjatiga...men det är bara att glömma....
2012-09-08

  Bibbi VIP
Så fick Du ett slut på samtalet ändå:-)
2012-09-08

  aol
bara så igenkännande sant,
2012-09-07

  Ljusletaren
Det ringde hos mig från BingoLotto igår och jag sa nej och han pratade på. Sa nej igen och att jag inte var itresserad, då läggs luren på mitt i samtalet. Inte fint gjort alls! Har Nix annars ... men är man redan i ett register så kan dom ringa ändå.

Van med stora pengar ... då tycks 200:- motsvara 20 kroner eller hur ;.

/kram
2012-09-07

  Anya VIP
Oj vad jobbigt det är med dessa försäljare. Bra berättat.
2012-09-07

    Birgersdotter VIP
Ja störande ibland..kram
2012-09-07

    ej medlem längre
Dom är ganska jobbiga ibland, men av den siste fick jag gratis omega3, utan portokostnad...
2012-09-07

  Larz Gustafsson VIP
Jag brukar näpsa alla försäljare. De stör mig.
2012-09-07

  M M Mannheim VIP
Jasså en till på poeter mitt i natten. Kul verklighetsberättelse!
2012-09-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP