Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tacksamhet

 

tack för att jag får vakna ännu en morgon

kan stiga upp ur sängen, se solen lysa

från en vackert blå himmel och värma

mig med sina strålar

 

tack för att jag även denna dag får träffa

min fyrfota vänner, ta del av deras glädje

när jag öppnar dörren stiger in över tröskeln

och möts av deras värme

 

tack för att jag får uppleva naturens alla

skiftningar, solen som skiner och gör mig

glad, regnet när det strilar ner på min panna

innan jag hinner in genom porten, vinden

som rufsar om mitt hår när vinden tar i den

dagen jag går på min skogspromenad

 

tack för att jag har ett hem där jag trivs

har ljus och värme här finns allt jag behöver

för att njuta och må så bra jag kan

 

tack för att jag har mat på bordet så jag kan

 äta mig mätt, varje dag är en gåva värd att

 ta vara på och göra det bästa av, lyssna inåt

vara den jag är inte göra det andra tycker är bäst

för mig

 

anits 12 september 2012

  




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-09-13 00:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Upplyftande.
2012-09-15

    Birgersdotter VIP
Tack för jag fick läsa denna fina dikt
2012-09-13

  Ljusletaren
Tacksamhetsdikter står högt i kurs hos mig ;.)
Bra ordat!

Skriver vi ner allt det vi har att vara tacksamma för så kommer vi att häpnas av hur mycket det är ... eller hur?

/kram
2012-09-13

  Lars Hedlin
Fint lovordat.....
2012-09-13

  Eva Helene VIP
Du sjunger tacksamhetens lov, fint!
2012-09-13

  Larz Gustafsson VIP
Varje dag finns det anledning att tacka Jesus. Hans nåd är ny varje morgon.
2012-09-13

    ej medlem längre
Ja, tack!
2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP