Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Nattens mörker

  

natten är här, ligger i sängen

har lagt ifrån mig boken

ögonen är trötta släcker lampan

dags att sova

 

när mörkret omger mig är jag

klar vaken, den trötthet jag nyss

kände är som bortblåst

 

ligger alldeles stilla låter tankarna

komma och gå, det går inte att somna

så jag går upp ser ut genom fönstret

ser hur det blänker och glittrar i

vattenpölarna när gatlyktan lyser

på dom

 

står en stund ser hur bilar åker förbi

på vägen så känner jag tröttheten

komma då ser jag ut en sista gång

genom fönstret innan jag och lägger

mig igen och hoppas kunna somna

 

somnar det gör jag nästan direkt

när jag vaknar ser jag ljuset mellan

persiennens springor går och drar

upp den

 

när det är gjort ser jag hur solen lyser

från en klarblå himmel, några moln

kan jag inte se, det är morgon som

sänder massor av energi till mig

snart ska jag ta på mig mina vandrings

skor gå ut i den nya dagen och till

mina fyrfota vänner som väntar

på mig

 

 

anits 13 september 2012

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-13 09:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fin berättelse.
2012-09-15

    ej medlem längre
Härlig story!
2012-09-13

  Ljusletaren
Känner igen mig i dina ord :-)
Bara njuter när jag läser om dina positiva ord om den nya dagen.
/kram
2012-09-13

  Lars Hedlin
Närvaro
2012-09-13

  M M Mannheim VIP
Verkligen härligt att läsa din dikt som förmedlar både hopp och lycka inför dagen som kommer på mörk natt.
2012-09-13

  Eva Helene VIP
Bådar gott för den nya dagen, fint!
2012-09-13

  PPQ
känner så väl igen mig
2012-09-13

    Shush
Fint:) Hoppas du får en bra dag!
2012-09-13

  Alva Johnsson VIP
Fint. Önskar Dig en riktigt härlig dag!
2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP