Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
troligtvis dagens sista textm kommer svara på alla mail under det närmaste dygnet


Styrd av en röst

Du har försökt att komma fram utan att få något svar
Det är som om signalen inte går fram, tid är allt du har
Någon väntar på att du ska ringa, du kan vänta tills någon ringer
Hans röst vill låna dina båda händer, du som bara brukar använda ett finger

Styrd av en röst som inte ger sig
En röst som begär att få ta händerna ifrån dig
En röst som du ska lyda, känn hur känslorna börjar skölja
En röst som du lovat att följa

Det verkar inte möjligt, är det ett löfte eller hot
Det måste vara överdrivet eller är det något att se fram emot
Om det är sant, om det är bokstavligt, vad är det då, vem är du då?
Hur mycket krävs det egentligen för att det ska gå?

Styrd av en röst, du är röststyrd, rösten befaller och kroppen följer lydigt
Du lämnar över din kropp, nyduschad, doftande, varmt och prydligt
Du blir kvar i ett annat universum, medan du känner hur kroppen följer röstens order
Din kropp styrs via din hjärna, ett datachip, som styrs av rösten via koder

Det där har du aldrig hört talas om, du vill veta mer
Undra vilka men det ger
Kunskapen är obarmhärtigt farlig,
Övervägande, prövande i fantasin, tanken är allvarlig

Styrd av en röst som din kropp pressar sig mot tills den kommer in
En röst som tagit över dig, när den mjuka huden plötsligt känns blodfylld och stinn
Rösten går längre och längre, rösten fortsätter leda dig framåt där det brukar ta slut
Rösten styr dig vidare, och du kittlas av tanken på att du aldrig mer hittar ut

En sån liten del som ockuperats, en sån liten del du lämnat ifrån dig, en sådan liten del
En så hög insats, du förstår att du inte har en aning om vad som står på spel
Men helt plötsligt är de som om ditt sista försvar, som dom sista utposterna flyr
Du känner hur du ockuperas, koloniseras och hur rösten härskar totalt i sättet som den styr




Fri vers av PPQ
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-18 15:32



Bookmark and Share


  hansensson
Obehaglig men bra. Och intelligent.
2012-09-18
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ