Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett underbart ord från musikvärlden så mycket PPQ så mycket jag


Sminkpop

Ut ur duschen rasa fram mot spegeln, rufsa till ditt hår
Låt duschen bita sig kvar med droppar mot naket lår
Penseln fram och måla ett lyckligt ansikte lager på lager
Ett par tighta jeans, en skjorta, ett par kilo kvar tills man kan räknas som mager

En målbild som är en ikon av sminkpop
Det fanns där från start, gnistrande och sminkad med hopp
Det är allt jag behöver se framför mig
Jag delar gärna den världsbilden med dig

Skivsamlingen ryms i backar som ställs ut som farthinder som jag kliver över
Lite mer av det mesta och så en samling spår från rätt era är vad jag behöver
Bowie kom fram, den där känslan som täcker hela min hud
För du vet att det är sant, här är Lennon gud

En målbild, en ikon, en symbol för sminkpop
Jag har den i plånboken i bakfickan, nära min kropp
För det är det som ger mig solsken när det regnar dagarna i ända
Det är bilden av sminkpop som får mig att åter tända

Har jag inte den sista paletten med färger får jag improvisera eller låna
Dom snygga kräver säkerhet, hon är ett bankvalv, djup och fylld av skatter som jag kan råna
Och hittar jag inte någon speciell så kan jag dansa med alla som rör sig på kvällens dansgolv
För vad dom än säger lever drömmen vidare långt efter tolv

En målbild, en ikon i ett tempel som visar världen som den borde vara, sminkpop
Du kan måla världen, och du toppar det hela med lite bonus som du blandar i en kopp
Symbolen för den fria världens lovande framtid, Elton jhon och Lennon på en rad
Nynnandes på Bowie tar man sig fram med lätta steg genom sin drömmande stad

Det är en livsstil så god som någon, den syns, den provocerar och den kan du leva dig in i
Och det är en popkultur i bild och i form av musik, det är pop i form av min poesi
Såld från första stund utan möjlighet att någonsin återhämta sig
Förstår du inte vad det handlar om, ser du inte vad poppoesi gör med dig?




Fri vers av PPQ
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-21 09:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ