Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


HÖSTEN

 

 

 

det känns att hösten är här

än har den inte visat sin klara

höga luft

 

regnet har gjort mig trött

har tappat den gnista och

glädje jag kände för ett par

dagar sedan

 

det mesta har blommat över

det finns ändå mycket att glädja

sig åt, tagetesen som jag sått av

dom frön jag sått själv blommar

och lyser upp mot den ljusa väggen

liksom solrosorna som nu alla blommor

 

hörde när jag var i affären hur någon

pratade höststädning och hur jobbigt

allt var den här tiden, städar man

lite varje vecka behövs ingen höststädning

inte hos mig

 

snart är det dags att flytta på möblerna

på altanen det börjar bli för kallt att sitta

där snart, jag satt där en stund förra helgen

när solen visade sig från sin bästa sida

och det var varmt och skönt

 

sen har det varit kallt och mycket regn

inget som lockar mig att sitta ute och

njuta, kvällarna har börjat bli mörka

det är skönt att vara inomhus, tända

ljus njuta av dagarna som kommer

 

 

anits 23 september 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-23 16:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fängslande berättelse.
2012-10-01

    maija tuori

Mysigt..ödmjukt berättelse.
2012-09-25

  ULJO
Fint och varmt om hösten
2012-09-25

  Ljusletaren
Här är det vintrat och det är hög klar luft.
Vackra dagar har vi också.

Fint foto och bra skaldat/kram
2012-09-24

  Lars Hedlin
Du skriver bra min vän!
2012-09-24

  Anya VIP
Positivt om hösten. Vackra bilder bjuds.
2012-09-24

  HelenaW
Regntunga skyar kan få vem som helst att känna sig deppig, men ljus kan nog bota det mesta.. fin
2012-09-23

  Sofhia Wirström
tycker mycket om dina rader
dina skildringar
om livet i allmänhet
som vi alla känner igen oss så väl i
håller med
det är mysigt sitta inne med tända ljus
2012-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Mysläge.
2012-09-23

    Birgersdotter VIP
Det finns så mycket styrka och krafr i dina skildringar
2012-09-23

  poetryGirl
Ja även om jag älskar sommar så finns mycket gott i hösten...och vi kommer ju närmare våren för varje dag, men viktigast att finnas just där vi är och ta vara på tiden!
2012-09-23

  ResenärGenomLivet
Ja, tända ljus ger en bra mysfaktor...
2012-09-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP