Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
desto mer jag tänker på det desto mer inser jag att det är så, bytet blir i bland jägare, jägaren blir i bland byte...


Till synes ett byte

Hon retas, hon lockar, hon är snart tanken, tanken som aldrig står still
Det är av det gamla klassiska slaget, det är precis så som hon vill
Ändå så önskar hon sig något helt annat, nått helt annat än det som visar sig
Så packade du innan du får? Eller fyllde du bagaget med det som kom till dig

Du känner törst i skogens skuggor, du söker vätska och guld, hon är en förgylld bägare
I en skrud tillhörande ett tidigt byte, men i själva verket en jägare
En måltavla med grafers kurvor som former, som du aldrig kan räkna ut
Hon låter dig jaga dig trött, sen är du hennes byte hon har dig från början till slut

Som ur en saga som ur en dröm , en hyllning till teatern, det är ett spel, spela din roll
Det är inte lögn, det är äkta, det är galet bortom all kontroll
Och det är en resa som du gett dig in på, jag hoppas du tog kameran med dig
Din nyfikenhet är din undergång, hennes nyfikenhet för möjligheter med sig

Hon är förklädd till byte men är ett rovdjur som slukar dig hel
Hon får dig att jaga henne, men hon är aldrig din för hon blir ditt byte i ett hjärtats spel
Du valde att göra dig maktlös du får ta det för vad det, inget är vad det tillsynes tycks vara
Fly aldrig henne, fly fälten och in i djungeln och åberopa djungelns lag
Låt henne jaga bytet, kasta om alla förutsättningar i ett enda slag

Spring inte bort, spring inte efter, under tystnad klär du av dig naken in på bara hjärnan
Du har en plats även som byte, låt henne vara stjärnan
Spela ut dina kort och få henne att dansa, dansa för dig tills hon faller som en kyss
Där är hon, en helt annan kvinna än den kvinna som du såg nyss

Hon är maskerad till byte men är ett rovdjur, tills du får henne att spela sin roll fullt ut
Hon är jägare tills du speglar henne som byte en gammal början men du skapar ett nytt slut
Du hinner aldrig i kapp henne, jägaren är bytet, det är kurra gömma, älska läget till berusning
Få henne nyfiken, kyss hennes tankar fulla till förvirring och förtjusning

Offra ditt hjärta utan henne är det värdelöst, en sanning som inte är värd att blunda för
Samla tankarna, spola bort doften av testosteron vad du än gör
Det är en av de sista äkta rariteterna från tvåtusen, som om du skulle ha glömt
Låt henne dansa, det finns en snygg lösning, den finns i det som du drömt




Fri vers av PPQ
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-25 17:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ