Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Frostig morgon

 

i en av alla mina vardagar

ser jag att kvicksilvret

denna morgon har stannat

på en minus grad

 

snart är det dags att säga

god natt till altanen bädda

in den till vintervila

 

mina amplar ska jag ta ner

dom sitter så högt att stå

där och vingla högst upp

på stegen plattorna är ojämna

gör det svårt att få stegen

att stå stadigt

 

jag har en plan till nästa vår

hur jag ska hänga dom och var

går det inte så får dom göra

någon annan glädje eller hamna

på återvinningen

 

allra först innan kylan är här

på allvar, tänker jag försöka

putsa mina fönster det blir

ett om dagen det är vad min

värkande kropp orkar med

 

jag känner mig glad och tacksam

när jag orkar med att putsa mina

fönster i min egen takt

 

 

anits 5 oktober 2012




Fri vers av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-05 20:40



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gott att kunna ta allt i sin egen takt.
2012-10-10

  Lars Hedlin
ja kyligare tider nu
2012-10-08

  poetryGirl
Nu börjar kylan kännas verkligen! vackert foto.
2012-10-06

    Ken Cassel
Man får skynda långsamt, Stina

Det gör jag..:)
2012-10-06

  Eva Helene VIP
Värmande text trots minusgrader. Fint!
2012-10-06

  ResenärGenomLivet
Så fint du skriver om vinterförberedelser...
2012-10-05

    ordskalv
Vackert!
2012-10-05

    ej medlem längre
Rara & äkta ord
i tacksam ödmjukhet.
2012-10-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP