Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Metamorfos II

Han liknar despoten i stormens hav

intill hans hårdhänta handslag

där vilar besluten i dussintal

allt medan världen gör undantag

 

från regler och lagar och allt som hör till

vart tog våra viljor vägen?

Den kuvade under tyrannens sigill

är en människa, halvt oförvägen

 

Men omvärldens granskning med öppen pupill

får äntligen staka upp vägen

och åsikter uttalas just som man vill

utan att någon ska stamma förlägen

befriad reser sig livet; tydligt på bättringsvägen

 

© Birgitta Wäppling, 13 oktober 2012




Bunden vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-19 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP