Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FLEUR

 

har aldrig långt till fantasin
den är alltid nära mig
och den kommer på besök
i en tätort nära dig
du gav den vatten på dess kvarn
så nu får du stå ditt kast
befruktad tanke blev med barn
och sen dess så är jag fast

har aldrig långt till poesin
trots långa vapenstillestånd
den är min vapendragare
en alltid pålitlig sekond
den landar i din öppna famn
den är som duva eller hök
du som är bokstäver och namn
blyg men dock blottad i ditt kök

men se mig aldrig som ett hot
en harmlös drömmare är jag
som låtsasreser runt vårt klot
och drömmer om en annan dag
en dag när rosorna slår ut
och doftar som jag tror du gör
där fantasin står för regin
och du är forsythesagans fleur


LARZ GUSTAFSSON 17/10 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-17 07:10



Bookmark and Share


  chrissie
Fantastiskt " öppen"!
Otrolig " ordjonglör" som skänker mycket god läsning! Bokmärke!!
2012-10-24

  mare VIP
Mycket fin dikt
2012-10-21

    ej medlem längre
vilken behärskning av språk
2012-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP