Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En underbar dröm



jag vaknade i natt allt kändes
så verkligt, var det en dröm
eller inte


låg stilla, funderade länge
det var en dröm, en underbar
dröm


en dröm om Gustaf Fröding
och hans underbara dikter
kanske det var för att jag tidigare
på kvällen lyssnat till en tonsättning
till en av hans dikter


den berörde mig väldigt mycket
den följde med mig hela kvällen
när jag så låg där i sängen så mindes
jag en bok med några av Frödings dikter


den hade jag fått en gång för länge sedan
låg och försökte tänka vad jag hade den
naturligtvis den måste finnas där mina
andra böcker med dikter finns


så jag gick upp fram till bokhyllan
där jag har mina böcker med dikter
både mina och andras


gissa om jag hittade rätt på en gång
tog den med mig och började läsa
dikterna fångade mig så mycket
så i morse vaknade jag med boken
bredvid mig lampan tänd glasögonen
bredvid mig sängen tänk dom var hela


nu ligger boken framme läser en dikt
när jag behöver och känner för
min favorit
strövtåg i hembygden
den känns nära
den känns som jag





anits 22 oktober 2012







Fri vers av anits VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-23 00:10



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Denna dröm sade dig något ... sanna mina ord ;.)
/kram
2012-10-23

  ResenärGenomLivet
Underbart att kunna läsa dikter när som helst...fina rader...
2012-10-23

  Lars Hedlin
VAckra ord som berör!
2012-10-23

  Sofhia Wirström
underbart fina
vackra rader
precis som Fröding
lyser din poesi
din vardagspoesi
som så betydelsefull är
2012-10-23

  M M Mannheim VIP
Din dikt lyser upp höstmörkret! Så som Fröding gör med sina dikter och hans byst ute på Djurgården i Stockholm.
2012-10-23

  Eva Helene VIP
Åh så underbart! Fröding är en av mina absoluta favoriter, har flera gamla ärvda diktsamlingar i min ägo som jag ofta återvänder till. Är så roligt att veta att min morfar med flera har bläddrat och läst i dem.
2012-10-23

    ej medlem längre
vilken underbar upplevelse! ...
2012-10-23

    ej medlem längre
Fröding är fin...
2012-10-23

  Bibbi VIP
Fröding är även min favorit.
2012-10-23

  Larz Gustafsson VIP
Bandet Mando Diao från Falun har medverkat i "Skavlan" och "Babel".
De har släppt en platta med egna tonsättningar av några av Frödings dikter, bl a "Strövtåg i hembygden", som är väldigt vacker.
http://www.youtube.com/watch?v=_Uuhefmc_fA

2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP