Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


HAVET




jag undrar hur det ser ut
vid havet idag?
om det ät lugnt och stilla
eller om det stormar
och vågorna går höga?


min längtan till havet
har jag burit med mig
genom hela livet


när jag var barn var vår familj
till havet någon sommar, då
skrämde mig havet, ville helst
därifrån, ville inte bada i det
när vågorna kom och sköljde
över mig


en sommar var jag på kollo
vid havet i skåne, ville inte
bada där heller trots att det
var varmt och temperaturen
i vattnet var okej


det skrämde mig när några
av barnen puttade mig
så jag kommer under vattnet
det var otäckt och ledarna
dom sa ingenting
trots att dom måste ha sett
min rädsla
dom bara log och skrattade


nu som vuxen
har min längtan till havet
blivit allt starkare


drömmen om att sitta på en klippa
se ut över havet
se när himmel och hav möts
en dag kanske det blir sant





anits 23 oktober 2012




Fri vers av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-10-23 23:49



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för Du delar Dina erfarenheter!
2012-10-25

  Lars Hedlin
Underbara havet!
2012-10-25

  Anya VIP
Vacker längtan.Tack för att du påminner mig som bor bredvid havet. Ska uppskatta det mer. :o)
2012-10-25

  Eva Helene VIP
Hoppas du får komma till havet och få nya positiva intryck!
2012-10-24

  genni VIP
Fint foto och väldigt fina rader, kram
2012-10-24

  Sofhia Wirström
havet
en speciell längtan
vi många har
till havet
det lugnar
det fascinerar
det ger ro
harmoni
frid
där kan vi tänka
vara här och nu
2012-10-24

  poetryGirl
jag bor vid havet och det är nog med blndade känslor. Fint foto!
2012-10-24

  ResenärGenomLivet
Det är något speciellt men havet...delar din längtan...
2012-10-24

  Ljusletaren
Havets dragningskraft är stort liksom fjällen med dess vidder.
Hoppas att du på din klippa får sitta/kram
2012-10-24

  Larz Gustafsson VIP
Delar din längtan och passion.
Några av mina dikter har jag skrivit vid havet. Det inspirerar mig alltid.
2012-10-24

    ej medlem längre
Havet är härligt!
2012-10-24

    Ken Cassel
Fint Stina! :)
2012-10-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP