Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordig dikt



Du som läser detta
i en annan tid,
du skall bara veta :
Texten är på glid!

Ty, den som den skriver,
naken och besatt,
sej i håret river --
under sjömanshatt.

Dikten går i baklås.
Det går snabbt utför.
Förrns innebörd kan nås,
så är den redan slutförd.

Allt som finns på pappret :
är slaka, tomma ord.
De krälar uti gyttret;
- som litterär jord!

Livet kanske är en sorts
profan - och helig saga.
Om Slutet och Allting blir gott --
så bör man väl ej klaga.

Man är, dock, satt att hålla
sej i sitt givna bås, -
- förväntas va´ en Nolla,
som vaktar på sitt lås.

Nåväl, till komposten
kom en och annan dikt.
Vissa togs av Blåsten.
(Vid det läggs ingen vikt!)

Dikter, poem i Överflöd, - - -
- poeters Offensiv, -
har spytts ut till Massdöd, -
och, somliga fått liv.

Så skall vi förenas -
i dikt - och verklighet.
Och, får se vad som menas --
och sanningar om det.




Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 413 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-29 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf