Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omskriven...


Dictum factum

Och ändå, när jag tänker på ljudet av steg 
hennes steg, genom mina släckta rum, 
på hennes ögon som nästan lyser i mörkret, 
det är då minnet av doften återkommer,
hennes underbara doft av djur, av kvinna.

Och det är kött och kön, naglar, hesa skratt och blödande poesi.
Bland vildrosor, tistlar och ett helt jävla badkar fyllt till brädden med pernod. 
Hon skrev först med sin tunga och saliv på min hud. Som en åkallan, trollformel
Och sedan läste hon...

ab aeterno, ex animo, adsum. Hic et nunc faciam ut mei memineris
sum quod eris, sine metu, ultra vires. Ex vita ad vita. 
Ego habeo tu In aeternum et semper
Dictum factum.

slutligen en gång till så jag förstod att jag var bortom alla tvivel

Från evigheten, från hjärtat, här är jag. Här och nu.
Du kommer alltid minnas mig

Jag är vad du skall bli, utan rädsla, bortom kraften. Från liv till liv. 
Jag äger dig för evigt och för alltid.
Vad jag har sagt är nu gjort.




Fri vers (Fri form) av Roger VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-31 11:28



Bookmark and Share


    Erika H
Underbar läsning.
Du lägger orden så rätt och jag njuter av latinets magiska kraft. Som engelska läroverkens mörka korridorer och allt som sker där. Som mörkret för vissa är ljus för andra.
Härlig text.
2012-11-13

  vissla
Från evigheten, från hjärtat, här är jag. Här och nu.
Du kommer alltid minnas mig
Jag är vad du skall bli, utan rädsla, bortom kraften. Från liv till liv.

/blir ordlös när jag läser detta
2012-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP