Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Värt stålarna!


Det ger något!



Röker en röda Right.
Ljuvt välsmakande bloss.
Vore en alltför svår Fajt
från vanan slitas loss!

De säjer jag bränner
i rök upp slängarna.
men jag bara säjer:-
-Det är VÄRT pengarna!

Jag får nåt för slanten,
jag brukar spendera.
Den här gamla tanten -
kan ingen parera!

Att rökning farligt är -
är en gigantisk Myt,
som spridits i vår värld.
Förträffligheters skryt!

Varje halsbloss du tar
en Belöning dej ger..
400 sån´a om da´n --
-- om 20 cig du röker.

Så undra på om man
fortsätter detta bruk.
Jag aldrig sluta kan.
Jag skulle bli så sjuk!

Tänder en korta Glenn,-
- bror till gula Commerce.
Utan cigaretten -
- det vore en riktig Pärs!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 165 gånger
Publicerad 2012-11-10 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf