Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fars Dag

Vita knogar och svarta nätter-
Jag tror säkert att du försökte undfly- vara karl 
inte bara en stark jävel-
men vanmäktighet och den illa begravda sorgen -

Lärde mig skräck och att man blir värdelös på riktigt;

Av den.

Det har tagit mig flera liv, att sörja det du förlorade

 

Jag ringde dig som döttrar ska på fars dag ;
För första gången någonsin var du på väg till deras grav.

Nu när du vet att ni ska förenas i jorden snart;
Till sist något slags accepterande-

Det blev ju aldrig bättre än såhär

 Nu när vi äntligen kan mötas någonstans,
så är det för att ta farväl.

 

 

 

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 307 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-11-11 21:13



Bookmark and Share


  Anya VIP
Läste texten högt, gillade den innerligt. Många dimensioner sorg fint gestaltat.
2013-01-05

  Yrre VIP
Berör oerhört.
2012-11-25

  aol
starkt smärtsamt.
2012-11-21

  Lars Hedlin
Mycket starkt skrivet!
2012-11-18

  Maiah VIP
Du skriver så starkt om smärtan...
2012-11-16

  Larra
bara så bra..
2012-11-12

  Lili Samuelsson VIP
jag vet att du vill ha något konstruktivt till den här. men jag kan bara gå på känslan och skriva att det här berör mig. det är så himlans bra. ett underbart språk och jag känner mig både vemodig och hoppfull när jag läser. det är som kärlek på nåt vis.
2012-11-11

  Eva Langrath VIP
Skicklig beskrivning av hur sorg och smärta påverkar oss människor.
2012-11-11

  Måna N. Berger
Så mycken obekräftad sorg i livet, det enda, korta liv vi har, det är sannerligen sorgligt.
Dikten känns, på djupet.
2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren