Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varats Väg



Dagen for
till Dåtid stor.
Den hölls en stund i Nuets hand
och bets utav av Tidens tand.

Nu, natten går
i samma spår, -
- det som den leder till Igår.

Morgonen väntar
än några timmar.
Den kommer sedan,
anas - redan.

Framtid har
dagar kvar,
i ett otal
som Nuets kvarn
till Dåtid mal.

Man är
en stund, här.
Livet en sparar,
så länge det varar.

-Men, - vad händer -
sen, efter?
Var finnes gränsen
för existensen?

Blir vi ett med Ingenting
eller kommer Fortsättning
oundvikligen över oss, -
- våra själars vandrande bloss?

Kanske Livet, - månntro?
är en "helig ko",
med reinkarnation --
Själen som tåg, kroppen som station,
evigheten - resan,
jaget - passagerar´n.

Jag skall efter svaren leta
tills jag fått veta -
sanningen, - ej mera
oviss - endast spekulera!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-20 00:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, men vilken otrolig dikt, som är som en visdom, vackra ord som poetiska rytmer, ... wow.
2012-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf