Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs för 2 år sen? ganska exakt... jag hoppas ni har det bra. Jag jobbar med nästa bokprojekt kanske det blir något av det 2013, eller 2014


Pussel

Välkommen till sessionen, lyssna nu
Det är du, det är bara du
Fyll allt, radera allt annat ur dina sinnen
Vännen det är vinternatt och vi skapar minnen

Det är ett pussel, vi ska lägga bit för bit, och vi kommer få en bild av dig
Det kanske inte är så tydlig och självklar men det är du om du frågar mig
Det är din själ, naken och hungrig, det är ditt hår
Och det är dina nakna vader, ett par bitar till, och jag jobbar mig uppför dina lår

Bakgrundsmusiken är som en ljusslinga som vi kan följa
Vännen visa mig det som ska synas, och jag glömmer det som vi ska dölja
Den där lilla detaljen är hela grejen, ge mig lite mer
Känner du hur det bara händer varje gång som du ler

Det är ett pussel, och du ger mig bitarna, bit för bit
Det är en önskan, det är en kul tanke snarare än en artig invit
Vi kan lägga pusslet tillsammans, allt vi behöver är tid och lite fantasi
Jag vet, det är helt galet, det är en cirkus, det är poppoesi

Vi behöver inte göra som man borde, vi behöver inte göra som alla andra
Vi kan träffas i universums utkant så som vi sagt och allt vi behöver är varandra
En berusande tanke, en tändande nyfikenhet på var vi hamnar tillslut
Det är en brinnande längta att få göra det, få fortsätta att löpa linan ut

Det är ett pussel, vi kastar kartongen, framsidan får inte ta över
Jag är blind, jag kan sätta ihop bitarna om du ger mig dom bitar som vi behöver
Om du tvekar var inte rädd för att be om regi, jag kanske kan ge lite stöd
Du minns väl den tiden, filmerna, musiken och så en Ferrari som var röd

Alt som skapas är sprunget ur en lek, ur en längtan, en personkemi, en klåda
Det som vi skapar kommer gå till historien, det vet vi båda
Och sen är det du som bestämmer, poesi är bilder är poesi
Och du vi kan träffas som vi sagt i tanken, i drömmen står jag för all regi




Fri vers av PPQ
Läst 428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-02 16:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig läsning
2012-12-02

  smultronbergen VIP
Fantastisk text
Jag sögs in, så suggestiv
valet att allt har betydelse

2012-12-02

  hansensson
Vacker.
2012-12-02
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ