Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
save our souls never mind vi kör på nu i veckan går jag in på mitt tionde år här på poeter... coolt, vi ska fira under 2013


Rädda våra själar

Långt tillbaka i tiden som ingen längre minns pratades det om det
Något som det pratades om men få upplevt, än mindre sett
Där nere i det djupa havet finns ett sjöodjur som kallas förälskelse som fångar in
Vi dras ner i djupet, och vi gör inte ens ett försök till motstånd i mitt hjärta är jag din

Rädda våra själar vi sjunker ner i kärlekens hav
Rädda oss medan tid finns, en själ som sjunker blir känslostormens slav
Rädda oss från oss själva, för våra hjärtan blir tyngder som drar ner oss
Vi håller om varandra och ingen av oss har en tanke på att slita sig loss

Det stormar, det piskar runt oss, och vi kastar oss i vattnet innan skeppet ens är i fara
Vi sänder ut ett meddelande om vår kärlek men vi har inga planer att stanna för att svara
Gå under eller överleva, vad spelar det för roll om vi får älska varandra om så bara ett kort tag
Det är så säkert, det är så urjävligt att jag börjar tro på det, kanske är det bara jag

Rädda våra själar, vi går under, vi sjunker allt djupare snabbt
Det är så gott som för sent, möjligheter till räddning finns knappt
Inga livbojar, inga helikoptrar, inga undsättande skepp så långt ögat når
”Skål förkärleken in i döden” snart finns bara vi, du och jag är utplånade innan nästa vår

I samma stund som vi möttes på en kryssning var vi redo att kasta oss över bord
Det fanns inte mycket att göra, det fanns inget att säga för det fanns inga ord
Vi lovade varandra att göra alt annorlunda så vi simmade bort från land
För att orka leva måste man våga tillåta sig att drunkna ibland

Rädda våra själar, eller se oss drunkna på kärlekens hav
Om ingen räddning finns att få blir den blir den stora kärleken vår grav
Fråga är om någon uppfattat våra nödrop kärleksförklaringar som sänds ut
Det kanske inte finns någon kvar som orkar lyssna när kärleken anropar, det är över och slut

Längst där nere finns en skatt som jag är säker på är värd att drunkna för
Kärleken är det enda som är viktigt, inte hur vida man lever eller dör
Så länge du håller om mig hela vägen är jag redo för botten, djup skrämmer inte mig
Omgiven av vatten på väg ner för att äntligen få älska, bli ett med dig




Fri vers av PPQ
Läst 429 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-02 18:14



Bookmark and Share


    jamming223
Stark havslik och rikt metaforisk text. Fascinerande text! Bra komplettering med en bild så rik med växter och djur (framförallt fiskar då)
2012-12-02

  M.A.J.R
Det kallar jag för en fullbordat text den gick bra hela vägen.
2012-12-02

  Ylvak VIP
"För att orka leva måste man våga tillåta sig att drunkna."
Något av det sannaste jag läst. Fick rysningar av de orden. Tack Pontus!
2012-12-02
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ