Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt har sin tid (Predikaren)


DEN MJUKA LINJENS VISDOM

mina sår

gör mig svår

trampar på

dina tår

kräver att

du förstår

 

 

 

 

men den mjuka linjens visdom lär

att man fångar fler med honung

och en lärjunge är den som lär

sig av Konungarnas Konung

 

 

 

 

syndens spår

hat som slår

vinterköld

utan vår

svåra år

återstår

 

 

 

men den mjuka linjens visdom lär

att väl avvägd sötma lockar

en privatchaufför är till besvär

om han alltid enbart krockar

 

 

 

 

kantig, vass

slipas mjuk

annan stass

annat stuk

garden sänks

nådens frid

allt till skänks

ger min tid

 

 

 

 

och den mjuka linjens visdom lär

varsam, varlig korrigering

det vi fått kan vi få sprida där

jord kan bli till en plantering

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     3/12 2012

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-04 15:38



Bookmark and Share


  Maiah VIP
mycket visdom...bra skrivet....
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP