Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tror personligen att det var rätt val att twittra om politik inte försöka använda politik i min poesi


från rum till rum

Det var dom som var problem i sig, sen dom mindre trasiga som hade lite mer pengar
Det var dom som hade ljusa rum med stora sängar
Men sen delades allt upp i olika fack, det blev större skillnader mellan vit och svart
Det var dom som hade madrass på golvet, en imitation av en kvart,

Jag gick från rum till rum och jag vet inte om jag kände mig hemma, jag kanske längtade
Jag gick runt och kände in, kände oron, det var som om jag gick och väntade
Det var andras rum, det var andras madrasser på golvet, andras sängar
Och jag kunde aldrig erinra mig känslan att jag kunde se något annat än en utmaning i pengar

Jag var i det spartanska, jag var hos den världsvana och rotlösa och i kärnfamiljens rum
Samma samtalsämnen oavsett om det i dom finare områdena eller i stadens slum
Och där började jag resan som skulle ta mig till dom vuxnas värld
Det var där någonstans jag skakades om och blev under upptäckternas färd

Jag gick från rum till rum likt en osalig ande, jag såg mig om
Jag vet aldrig att jag kände någon tillhörighet, var jag någonsin en av dom
Kanske hemma var där jag kommit ifrån, det som jag lämnat, det kändes plötsligt så
En dag skulle jag komma att bo i alla rummen, men det visste jag inte då

I mina ögon fanns en hierarki i tre nivåer som jag ännu inte satt etikett på
Jag pendlade mellan dessa tre världar och jag stannade till då och då
Jag hämtade kraft och fick utlopp för mitt inre längst ner
Jag fann förståelse och lugn mittemellan, och högst upp drömde jag och där levde jag lite mer

Jag gick från rum till rum, jag minns knappt några namn, än mindre vad jag sa
Men hela tiden vandrade jag rastlöst runt, för dom flesta rummen kändes inte bra
Jag ljög för mig själv, intalade mig själv att det jag kommit från var fel
Men det var bara i de ljusa, himmelskt blå rummen som jag andades någorlunda hel

Hos den världsvana och i dom spartanska rummen fanns det alltid en askkopp
Men i kärnfamiljen fick man tjuvröka, och där byttes hårdrocken plötsligt ut mot pop
Antingen fanns det pengar eller så fanns det inte pengar, det var inte svårare än så
Det brukade avslöjas i nyanserna som rummet gick i, mörkt och skuggigt eller himmelskt blå




Fri vers av PPQ
Läst 377 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-05 07:47



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP

2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ