Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JUNGFRUKÄLLANS BLOMMA

liljekonvaljårens dröm

för vilse på villande mo

men Någon visade mig en ström

Han kallade den för tro

liljekonvaljårens dröm

bär flickornas drömda doft

och visst är jag gosig och mjuk och öm

men hyddan är ändå stoft

 

 

 

landskapets blomma

symbolen för

oskulden, renheten

min röda rös kontrasterar starkt

blygaste blekheten

men om de dofterna blandar sig

uppstår en ljuvlighet

nu går jag vilse igen, min vän

för att jag är poet

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    11/12 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-11 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP