Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Gitarrerna har tystnat och ljuset det är släckt. Jag går på trottoaren, jag känner mig så knäckt", som jag skrev 1980.


NÄR ALLT KLINGAT AV

men sen då?

undrar saknaden

som förskotterat sig

och redan börjat sprida ut

sin tomhet inom mig

vad händer sen?

en fråga som

en ängslig ofta ställt

vad sker när slaget slutar och

vi ej drar ut i fält?

 

 

 

 

 

det kommer nya dagar

men med annat innehåll

för känsliga så spelar

innehållet faktiskt roll

för hjärtan som är hängivna

kan inte sluta slå

för det som är det självskrivna

när lampan blinkar blå

 

 

 

 

hur blir det?

vad ska fylla detta

tomrym efteråt?

jag tvekar inte alls

att stämma upp min klagolåt

för mersmaken

och blodad tand

ja, allt det där jag fått

det är det svårt att lämna och

att låta blått bli grått

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    23/12 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-23 22:03



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Fint flyt i den texten Larz. Gillar den ömma tonen. Applåd!
2012-12-24

  SatansSon VIP
Bra dikt det här. gav du ut en bok 1980?
2012-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP