Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Give me fun, not anarchy!" (The Damned)


TOTALITÄR ANARKI

vad representerar du?

är du kulturellt acceptabel nu?

vad insinuerar ni?

inser ni att er tid är förbi?

 

 

gör vad du vill

bara du tycker som vi

här är man fri

totalitär anarki

 

 

 

här har du ditt medlemskort

skydda det med plast från löss och lort

här gäller vår banderoll

glömt allt det du hört om rockens roll

 

 

 

tyck vad du vill

men hylla sovjetens beslut

säg efter oss

för annars så åker du ut

 

 

 

strikt klädkod och synkad stil

följ den sanna frihetlighetens pil

höj din röst, ifrågasätt

men tänk dig för så att du tänker rätt

 

 

sjung som du vill

men håll dig till sångbokens text

inget kan vara konkavt

om vi säger konvext

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     3/1 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-04 07:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Utomordentligt kommentar som jag sätter stort värde på. Många tack!
2013-01-04

  Stefan Albrektsson
Jag gillar verkligen den punkiga sidan Larz!
Och begreppet "totalitär anarki" är fantastiskt - fångar väl tendensen hos allt revolutionärt att stelna till absoluter: att vara "så öppen/fri att ingen får vara med" och "jag ska bilda ett rockband där inte någon får vara med" och att till och med "friheten" kan bli "tvingande" och konformerande.
Jfr Paulus i Rom 12:2 - han kontasterar syschêmatizesthe ("anpassa", man hör ju på det grekiska ordet vad det handlar om) och metamorfousthe ("förvandlas", samma ord som används för en fjärils förvandling från larv till puppa till fjäril).
2013-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP