Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Året var 1998


FÖRLORARNA

 

jag slog följe med förlorarna

dem som ingen räknat med

drömmarna, rebellerna som står vid sidan av ert led

jag har rört mig där i många år


och gråtit, njutit, kämpat

och stötarna från min basun

får ingen führer dämpa

 

 


drömmen om min sommar

ska bära mig till nästa

jag ska vila, vänta

arbeta och festa

himlen är mitt hem

och där finns många flera

som lät rosor växa vilt

som vägrade acceptera

 


bland bohemerna blommar vit syrén

mitt i värsta februari

och där helas raskt den blodåder

som systemets knivar skar i

där finns blåklockor i spruckna krus

och en eld som aldrig slocknar

ens när man är utförsäkrade

ens när dimmorna har tjocknat


och det enda hat vi känner till

det är hatet mot systemet

emot babylon och ondskan som

ju är själva grundproblemet

i en datorstat finns det ändå hat

men det ska kanaliseras


så bygg en kanal,

bygg två, bygg tre

bygg sedan ännu flera!

 


LARZ GUSTAFSSON 980822




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-05 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP