Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
God fortsättning på det nya året... hoppas ni haft det fint under helgerna... lite poppoesi kanske...


Spela inte det kortet

Förstår du fortfarande inte, har du inte hört ett ord av det jag sagt till dig
Så jag undrar vad det handlar om, vad tror du att du ska hitta hos e man som mig
Men ändå är det som o orden saknar betydelse det tycks inte handla om det
Jag vet inte vad det är du försöker sälja, men jag köper det inte, det känns inte rätt

Spela inte det kortet för jag sitter på en bättre hand
Och jag vet, det händer att pulsen gör att man skenar iväg ibland
Men ta dig samman, du kan bara förlora om du inte som du spelar nu
Så sluta spela ett spel so inte alls är du

Det är som om du tror att det jag pratar om är mitt förflutna, snarare än den jag är
Det är den här jag är, det är den här jag vill vara, jag är sådan här
Och jag vill inte förändra min syn av himlen bara för att du har en annan gud
Jag ger dig samma svar på tusen olika sätt varje gång du sänder över nya avtal med bud

Spela inte det kortet för jag sitter på en bättre hand
Och jag ser dig på mils avstånd, är du rädd i själva verket eller har du fått blodad tand?
Säg som det är så kommer jag se dig så som du vil bli sedd
Nu ser jag bara yviga gester, tomma ord och en själ som är ensam och rädd

Du får gärna hitta dina egna namn för det, du kan fortsätta måla i grått
Men jag är den jag är, det är bara så, jag är den jag är i stort och smått
Och det är min själs välmående som jag vill vakta
Se får du kala det för vad du vill, du får gärna tycka att jag håller på och ”makta”

Spela inte det kortet, förstår du inte vad jag sitter med för hand?
Det där spelandet skapar avstånd snarare ä det knyter band
Så vill du, vill du vara dig själv och det är din enda chans att vina
Var inte en flicka, en plastig docka, kom och visa upp dig naken som kvinna

Det sker inte på dina villkor, det ska ske för att det är vi, försöker du ändra mig
Jag vet inte, men jag kan inte förstå vad det är som gör att jag attraherar dig
Du gillar ju inte den jag är, inte alls, och ändå envisas du, får man fråga vad du gör
Märker du inte att vårt samtal är över för länge sen, märker du inte att alt bara dör?




Fri vers av PPQ
Läst 401 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-07 08:06



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
en maktkamp som nog redan nått sitt slut...bra skrivet
2013-01-07
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ