Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STOCKHOLLYWOOD

 

det vackra folket finner varandra

och sitter sen och ser ner på oss andra

och tycker du att jag pekar ut dig

sätt en pistol till pannan och skjut dig

 

 

ett pelarhelgon på piedestalen

strör visdomsord om valen och kvalen

så dansa efter domarens pipa

om du är blåögd nog att begripa

 

 

 

hollywood har sin egen hitler

en führer av plast

hollywood har sin egen hitler

som är pederast

 

 

 

det vackra folket rynkar på nosen

neonkokongen, dess kvasigosen

men vad står på?

det läcker från taket!

man ropar vaket:

"folket är naket!"

 

 

 

påfågelsprål och glänsande läder

är en repris på kejsarens kläder

man schavotterar i tabloider

ack, hur de vackra martyrerna lider

 

 

 

beverly hills

och sockerpiller

dricker du hälften

av vad hon spiller?

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    7/1 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-15 19:13



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Du är inne i ett fint flöde nu Larz! Med bilderna, med orden, med rimmen. Kör!!
2013-01-16

    ej medlem längre
du behärskar språket så väl, kommer väl av att du verkligen vet vad du vill ha sagt
2013-01-15

    ej medlem längre
Som lyriker, för det är vad detta är, är du jävligt bra.
2013-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP