Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagskväll

Helgen närmas sin ände.
Snart blir det måndag fräsch.
Hopknycklad söndag slänges
med soporna iväg.

Lördagskvällen var folklig -
med brännvin, sång och dans.
Söndagskvällen är solkig
med dämpad gråblek glans.

I Helvetet är det nog
helg och söndagar jämt.
Ständig Juldag, kan jag tro
i Satans residens.

På fredagen tyckte man:
-"Helg! Å´ vad skönt!" - och log.
Men snart den känslan försvann.
-Och, nu har man fått NOG!



















Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 204 gånger
Publicerad 2013-01-19 22:41



Bookmark and Share


  reinhold
ho-ho-ho
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf