Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marknadens lamm



Dofter av
längesen, syner
som hör till
en svunnen tid.

Silverkniven skär
i köttet, som
inga pengar
ville betala.

Sparv-äggen kläcks
och ut kikar
ungarna i det
gamla Universum...

Marknadens lamm
går och betar
i de stora
varuhusen.

Du står
i tunneln
och sniffar
rymd.

Apelsinsolen
rullar upp
över stad
och land.

I gyllene gemak
gnager Sven
på ett fattigt
augustiäpple.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-23 18:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf