Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRANSPORTSKADAD

jag gick sönder i transporten

så jag är transportskadad

fast jag var den lugna sorten

liksom inlindad i vadd

något brast och bröts sen sönder

skreoet stötte på ett rev

när jag nagelfors av bönder

blev min världsbild ganska skev

 

 

 

det är svårt att relatera

till en omgivning som slåss

återstår att revoltera

kämpa för att komma loss

det transportskadade godset

vill ju ingen vettig ha

när man är den blinde lotsen

blir det inte alls så bra

 

 

ruttna äpplen, spruckna speglar

en gitarrsträng som gått av

och en sjökortslös som seglar

på ett obarmhärtigt hav

det finns glädje bortom graven

och bekymmer nu och här

tidens tecken talar tröst om

evig stillhet ovan där

 

 

LARZ GUSTAFSSON     26/1 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-26 19:50



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerad text,
fint slut!
2013-01-27

  Måna N. Berger
Uppriktigt, talande och i förtröstan. Mänskligt!
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP