Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Följa stjärnorna.


Spår


Herr Tid vänder sig
om, ser sina spår
försvinna bakåt -
bortom kullarna.

Vi upptäcker
att löven gulnat,
darrar för vinden
på glesa kvistar.

Små figurer
kommer från dalen,
likt svartmyror,
målmedvetet.

Jag tänder
en fackla
och svingar den
emot skyn.

Stjärnorna
ger sitt
lågmälda
svar.

De blickar -
som blida
fyrar över
bergets topp.

Jag vill
följa dem,
deras spår
genom natten.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-02 08:00



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Härligt samtidigt kraftfullt.
2013-02-02

    ej medlem längre
bra! skrivet..
2013-02-02

  zallander
målmedvetna svartmyror!
2013-02-02

  wildah
Väldigt fin!
2013-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf