Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs dagen efter världens uteblivna Maya-undergång 2012-12-21.


Undergången...

 

 

För alla de som undgick undergången,
så borde man nog undanhålla att
den dom som undveks tjugoförsta dagen
är lika verklig nu, den tjugoandra.

Man borde rentav värna om varandra
och understryka alla huvuddragen
i övergångens stora glädjefnatt,
som klingar underskönt i segersången.

På grund av detta faktum tror jag att jag avstår
att skriva om hur undergången ständigt pågår.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av OmE
Läst 751 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2013-02-11 09:49



Bookmark and Share


  Nanna X
ja det är bra. skriv inte om undergången, den klarar sig ju hur bra som helst utan poetiskt understöd. skriv om överlevnaden i stället!
2013-05-20

    ADI Nehlin
text som berör
2013-02-18

    ej medlem längre
Starka ord med mycket klokhet i.
2013-02-12

  Minkki VIP
skickligt snör du ihop raderna och orden :)
2013-02-12

    papillon
Så helt underbar! Dagsvers av högsta kvalitet, brännande aktuell när den skrevs och med kvarstående värde. Voltan i de två sista raderna är bara hur bra som helst!!
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE