Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinsnobben

Med en billig flaska red
vill en vinsnobb inte bli sedd.
Nej, nej, det skall vara en Château Siochså!

Han roterar sitt glas
och hoppas vindrömmen inte går i kras.
Med sin kännarnäsa
kan han vinet läsa
och en förnämlig bouquet
får honom att le.

Efter många års lagring på flaska
är det äntligen dags att smaska:
Strålande! Helt underbart! Lysande!

Till sist bedömer han vinets eftersmak
men finner tyvärr en antydan av kloak.
Ojdå så trist,
det här måste han berätta för Carl Jan Granqvist!




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 789 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-02-12 19:23



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
vilket skit vin..... men texten föll på läppen!
2015-09-11

    ej medlem längre
nice text
och Carl-Jan och jag har åkt buss ihop mot Nora :)

2014-11-27

    AgnesKenshin
oj oj oj.. att jag har missat detta mästerverk? tack för att du länkade den! :)
2014-11-24

  ResenärGenomLivet
Nu har jag läst den...kul...
jag gjorde saft på korintbär en gång... den jäste...farfar smakade på den och sa att det smakade portvin, så han snodde flaskan...:-)
2014-11-24

  Bibbi VIP
Både rolig och bra.
2014-11-24

  Irene Åberg
Bästa*Dan Toppen*Utmärkt*
Drömmen försvann med Utsökt Bouquet*
Vinet blev till sand*i hans*hand*Kram

2014-11-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Jättekul ironi i din text! Bra rimmad dessutom.
2014-11-20

  axveronika
Haha, äntligen hittade jag den. Du har ju skrivit så mycket. Ja, den här är bra. Lite fjantigt är det allt
2014-01-08

  Angel of love
Du är väldigt bra, du får varje text att lyfta.

2013-11-26

    ej medlem längre
Det som får mig att njuta
en stun´
är körsbärsvin en mun
och mjölkchoklad, en ruta.
Annars är ett glas eller två Gnarly Head inte fel heller. Rött eller vitt från Australien. Gott och mustigt.

Precis som denna härliga rimmande skröna.
2013-10-06

  SpamPippiL VIP
Är bättre på maltwhisky faktiskt, gillar speciellt Highland park:) Bra rim iaf. Själv föredrar jag Chardonnay från Wolf Blass, Eaglehawk. Även deras röda Black Label är fin men svår att få tag i, består av druvorna Chiraz, Cabarnet Sauvignon och Malbec, möjligen slutsålt. Vinet kommer från Australien.
2013-08-05

  Connie
Kul text, jag önskar jag själv kunde skriva rim. Tummen upp.
2013-07-27

    ej medlem längre
Hehe..fyndigt !!!
2013-05-09

  RitaBrunner
Som vinkännare/säljare ler jag lite snobbigt medan jag läser ;)
Bra där...med rim och allt :)
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck