Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SALOMOS DESILLUSION

 


du skrev i snön
men den smälte bort
du skrev i sand
men sen kom vågorna
du karvade
i balsaträ
som sedan slukades
av lågorna

 

allt på vår jord är förgänglighet
allt på vår jord är fåfänglighet
snart stundar slutet för vår planet


du födde barn
som sen födde barn
som födde barn
det var en succession
ett mynt slits ut
och en gata nöts
av köpenickiadens
procession

 

en kropps förfall
järnets korrosion
ett hus rivs ner
en industri läggs ner
ruinerna
bär vittnesbörd
vi måste ta farväl
av allt vi ser

 


LARZ GUSTAFSSON 27/2 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-27 06:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kan aldrig upprepas för många gånger!
Visste du att "Lily of the Valley" betyder liljekonvalj på svenska? Det visste inte jag förrän alldeles nyligen.
2013-03-02

  Måna N. Berger
Sant. Så mycket märkligare då att vi finns!
2013-02-28

  Göran Gustafsson VIP
Ecclesisastes 1:1
2013-02-27

  Schizooliza
Väldans fint om förgänglighet. Allt är tillfälligt och till låns. Men kanske just därför vi bör fylla denna korta tillfälliga sekund vi finns här med liv så blir detta förgängliga varat lite meningsfullt i sig:) kanske....
Kram!
2013-02-27

  anits VIP
Mycket tänkvärt skaldat
tycker om det jag läser
2013-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP