Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVÅRAST NÄR DET BRINNER

vi skulle gå genom eld

vi skulle korsa oceaner

trotsa faror som krig

eller komodovaraner

 

 

det är svårast när det brinner

när moral och lag försvinner

lycklig du som övervinner

det är svårast när det brinner

 

 

 

vår heder fläckas så svårt

när vi slängt anständigheten

hårt ska sättas mot hårt

som buden mötte profeten

 

 

 

det är svårast när det hettar

och när dimman inte lättar

det är hetast när det brinner

och när pockandet påminner

 

 

 

allt kastades överbord

som en gång jona, som flydde

du stod där tom utan ord

fast en helt ny morgon grydde

 

 

 

skyll på våren, skyll på såren

skyll på ansiktena, låren

tro- och tygellös drar dåren

genom alla nådesåren

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    7/3 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-07 16:39



Bookmark and Share


  anits VIP
Berörande och mycket tänkvärt
2013-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP