Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en något sorglig kärleksdikt, tolka som ni vill


"jag kramas inte"

"jag kramas inte"
minns jag att du sa
och jag undrade alltid varför

första gången jag träffade dig,

det var någon gång på vintern
kanske januari
för du var lika kall
lika blek
men det var ändå lite fint, tyckte jag

fast det var nog någon gång
på våren
för du hade alltid spring
i benen
och du log lika fint som solen
när den tittade ner bakom hålen i himlen
och det var så fint, tyckte jag

men ändå kanske
det var på sommaren
för du var alltid lika underbar
som att gå barfota i gräset
och du var så
så vacker, tyckte jag

fast säkrast är jag nog
att det var på hösten
för du sjönk alltid sakta
ramlade ner från trädet igen
och det var lite konstigt ändå,
tyckte jag

men sen kom vintern
ja så var det tror jag
för du var lika hopplös
och dina tårar lika blanka
som den nya snön
men älskling du var inte orörd
alltid nedbryten
och du låg inte vit på backen
nej under det vita runt dig
såg jag rött
och jag tyckte
ingenting

"jag kramas inte"
minns jag att du sa
jag undrade aldrig mer varför






Fri vers av infekterad
Läst 680 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-03-12 21:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känns ganska overkligt att dikten handlar om, well mig.
Fattar fortfarande inte hur du lyckades komma ihåg att jag sa exakt dom orden också.
Men, den fick ett lyckligt slut i alla fall.

2013-06-22

  Elinsomalltid
Den här tycker jag är bäst av dikterna du hade med på UKM! Den är så stark och innehåller så mycket skönhet fastän den är sorglig. Man blir ledsen av slutet, men eftersom du har berättat att det löste sig kan jag ju nu inte bli annat än glad åt att poesi, när man visar en bit av sig själv och sina känslor, kan laga det som är trasigt i relationer. Det är en del av ärligheten skönhet tror jag. :)
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

infekterad
infekterad