Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNDER TIDEN I ETT PARALLELLT UNIVERSUM

medan innefolket frotterar sig med varandra

och utefolket minglar runt med de andra

har jag krupit tillbaka in i adullams grotta

för här duger jag fast jag inte tillhör de flotta

medan dockteaterns väloljade repliker

lismas fram av vår stads ikoner och rockreliker

sällar jag mig till enmansshowen som alltid pågår

den är inte så gräsligt tråkig som vissa påstår

medan dansgolven nöts av sylvassa dyra klackar

medan samvaron sköts av dem som vet hur man snackar

har jag sylvia plath i sängen - hon kom i bokform

andra föredrar kanske litteratur som "solstorm"

 

* * *

 

vid vems sida kan då en sådan som jag få sitta?

och vems hjärta är väl som mitt?

var står hon att hitta?

ingenstans, bara i en ljuv sång

från längesedan

var hon skatten fanns där en gruvgång

sprängd alla redan

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     14/3 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-14 05:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP